lauantai 6. lokakuuta 2007

Syksyn värit






Ei aurinkoa näkyvissä,mutta kyllä se jossain paistaa.Nämä tuoksuvatukan lehdet on kuin itse aurinko,keltainen ja pirteä.Ei niin lämmin,mutta antaa ihanaa väriä muutoin harmaaseen ilmaan.
Meillä on kasvit ja puut sijoiteltuna pihalle niin,ettei tarvitse syksyllä haravoida lainkaan.Harvemmin teen mitään suurempaa syystyötä kukkamaillekkaan,jätän melkein kaikki talventörröttäjiksi.Kauniita katsella huurteisena ja lumisina.Ja kukat säilyy parhaiten seuraavaan kevääseen.
Kuva on meidän kellarin varjostuskasvista.

Punaisena kukkivia löytyy vielä muutamia kasveja.Tästä taidan hakea muutaman oksan sisällekkin,kestää kauan maljakossa.

Harvemmin keräilen pihalta kukkia maljakkoon,minusta ovat kukkapenkissä kauniimpia ja huolettomampia.
Sisällä on paljon viherkasveja,muistaispa nekin välil
lä kastella.
Pidän viherkasveista,ollapa
talvikasvihuone isompia kasveja varten.


Löytyi vielä pienen pieni auringonkukkanenkin,korkeutta vaivaiset puolen metriä.Saa jäädä lintujen ruuaksi.Loppuu aina syksyn myötä into hoitaa kasveja,mutta sitkeästi useimmat kasvit sinnittelee ilman hoitokin.
Keväällä on kiva aloittaa uusi kasvukausi,kun on syksyllä muistanut kaikki purkit ja ruukut laittaa omille paikoilleen.
Kohta voikin viritellä pihalle ensimmäiset pikkuiset valoköynnökset.Niillä voi valaista ne ikävän pimeät ja synkät nurkat.

Otin humalakaaresta muutaman oksan kuivumaan kynttelikköön.Vanhat oksat olikin ihan haperoja.Voimakaskasvuinen humala valtasi lipputangon ympäryspenkin tänä kesänä.Kiitos hyvän kompostimullan.Kasvia varten tehty rautakaari taipui muutaman kerran kesän aikana ja kaatua mätkähti nurmelle.Tästä kasvista laitan kauniita kiemuraoksia kuistin laatikoihin,kun lehdet varisee ensin pois.Haen metsästä kauniisti sammaltuneita oksia ja jätän jälleen kerran kauppaan ne ainaiset kanervat
.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ah ja voi! Niin kaunista. Ei niitä syystöitä pitäisikään liian tarkoin tehdä. Talven aikana niistä osa maatuu ja vasta keväällä rapsutellaan loput pois. Vaan nykyaikana jotkut melkein harjan ja rikkalapion kanssa keräävät jokaisen havunneulasenkin pois nurmikolta. Eivät ole tajunneet luonnon kiertokulkua...
Ihania syyspäiviä!